La Unió Romaní participa en la manifestació
que demana justícia per a la menor equatoriana


A la fotografía apareixen el president de la Unió Romaní, Juan de Dios Ramírez-Heredia; el president de la FAGIC, José Santos y el técnic del Pla Integral del Poble Gitano a Catalunya, Ricard Blasco

    26.10.2007 / Entre 250 i 300 persones es van concentrar ahir a la tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona per denunciar l’agressió racista que va patir la menor equatoriana en un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat. L’acte fou convocat per SOS Racisme, l’Associació d’Equatorians de Catalunya i la Federació d’Associacions d’Equatorians. Entre els convocants es trobaven José Vera, president de l’Associació d’Equatorians de Catalunya, la portaveu de SOS Racisme Isabel Martínez i la cantant catalana Marina Rossell. L’acte també fou recolzat per representants polítics, entre els quals va destacar la presencia del secretari d’Immigració Oriol Amorós (ERC). Tot i la pluja, el poble gitano va decidir unir-se en solidaritat amb els col·lectius d’immigrants llatinoamericans per reclamar “justícia per tots” i entonar a l’uníson un “no al  racisme”.


La Unió Romaní, entre d’altres 80 associacions, dona suport al manifest de repulsa a l’agressió, que entre el centenar de manifestants ahir va llegir la cantant Marina Rossell en català i representants de les entitats organitzadores en castellà. En aquest text, els convocants demanaven que l’agressió no quedés impune i instaven a una reacció “contundent” per part de la justícia. Entre consignes antiracistes i aplaudiments, els convocants van subratllar la necessitat de que “la lluita contra el racisme sigui permanent i no només quan hi hagi una acció violenta que causa indignació”.

 

 


De esq. a dre. José Santos Silva, President de la FAGIC;
Ricard Blasco, técnic del Pla Integral del Poble Gitano a Catalunya
y Julio Vargas Clavería, Vice-President d'Educació de la FAGIC


Els manifestants llençan consignes anti-racistes davant els mitjans

 

 

 

Tornar